31. maj 2022

Drop fordommene, Marie Høgh. Så vil du forstå, hvorfor vi skal af med det forbehold

Af Jens-Kristian Lütken, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune (V)

Nationalkonservativ EU-modstand er baseret på fordomme og forholder sig på intet tidspunkt til virkelighedens verden.

Onsdag skal vi stemme om at afskaffe forsvarsforbeholdet. Det er med den slags folkeafstemninger, at rigtige mange stemmer om, hvorvidt de grundlæggende bryder sig om EU eller ej.

Det tør i den grad siges for Marie Høgh, der kaster om sig med fejlagtige påstande og på intet tidspunkt forholder sig til substansen i, hvad EU’s forsvarssamarbejde går ud på.

For sandheden er, at EU’s forsvarssamarbejde er en dværg i sammenligning med det uhyre, som hjemsøger Marie Høgh, i det øjeblik hun sætter sig til tasterne. EU er ikke på vej til at skabe sin egen hær, hvor ansigtsløse politikere kan sende danske soldater i krig. Det er ganske enkelt en uværdig og fejlagtig påstand.

EU’s forsvars- og sikkerhedspolitik er mellemstatslig, hvilket betyder, at de deltagende lande selv vælger, hvilke missioner de ønsker at deltage i. Derfor vil EU ikke kunne sende danske soldater på missioner, men det er op til vores egne politikere i Folketinget at træffe det valg [...]

Læs hele artiklen hos Jyllands-Posten

Relateret til det du læser ...

Rosenørns allé 35, 1. th. 1970, Frederiksberg C.
Tlf. +45 33 141 141
E-mail: europabevaegelsen@europabevaegelsen.dk
Har modtaget tilskud fra
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram