2. juni 2022

Stem ja for Danmarks fremtidige sikkerhed

Stine Bosse i Avisen Danmark tirsdag den 31. maj 2022

Debat: Når vi skal til stemmeurnerne og beslutte, om vi skal afskaffe forsvarsforbeholdet, vil et nej være et aktivt fravalg, og ikke blot status quo. Et ja vil derimod give os muligheden for at deltage, og have indflydelse på fremtidige beslutninger om europæisk sikkerhed.

Lad os derfor stemme ja, så vi kan være med til at retningsbestemme fremtidens planer for Europas sikkerhed.

EU’s forsvars- og sikkerhedspolitiske samarbejde er mellemstatsligt, hvilket betyder, at de lande, som deltager, selv beslutter, hvilke missioner de ønsker at deltage i. EU vil derfor ikke kunne sende danske soldater på EU-missioner, men den beslutning ligger alene hos vores egne politikere i Folketinget.

Hvis vi afskaffer forbeholdet, får vi også mulighed for at nedlægge EU-veto overfor EU-aktioner. Dermed ville Danmark kunne blive et lille land med stor stemme.

Uden forbeholdet ville vi også få mulighed en for at deltage EU’s mobilitetsprojekt, som i høj grad handler om vores territoriale sikkerhed. [...]

Læs hele artiklen hos Avisen Danmark

Relateret til det du læser ...

Rosenørns allé 35, 1. th. 1970, Frederiksberg C.
Tlf. +45 33 141 141
E-mail: europabevaegelsen@europabevaegelsen.dk
Har modtaget tilskud fra
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram