6. maj 2022

Dansk JA vil styrke NATO

NATO STYRKES AF EU'S FORSVARS- OG SIKKERHEDSPOLITISKE SAMARBEJDE
At EU styrker Europas generelle magt til at engagere sig i forsvarspolitikken, betyder ikke, at NATO vil udfylde en mindre rolle i den europæiske sikkerhed. Fordi de fleste EU-lande også er NATO-medlemmer, er der en fælles interesse i at supplere frem for at duplikere ressourcer mellem de to organisationer.

Når det kommer til militærpolitik, er EU og NATO to adskilte enheder. NATO kan desuden drage fordel af EU's seneste fokus på at styrke den europæiske forsvarsindustri og producere militært materiel, da forsvarskapaciteter udviklet i EU's regi kan anvendes i NATO-ramme eller bilateralt, hvis EU's medlemslande vælger at gøre det. Den amerikanske præsident Joe Bidens administration har desuden udtrykt ønske om, at Europa skal have mere forsvarspolitisk indflydelse, hvilket USA mener vil forbedre snarere end hindre det transatlantiske samarbejde.

Stem ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet d. 1. juni.

Relateret til det du læser ...

Rosenørns allé 35, 1. th. 1970, Frederiksberg C.
Tlf. +45 33 141 141
E-mail: europabevaegelsen@europabevaegelsen.dk
Har modtaget tilskud fra
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram