27. april 2022

Forsvarsforbeholdet modarbejder dansk sikkerhed og økonomi

Den 1. juni skal vi beslutte, om Danmark skal afskaffe forsvarsforbeholdet. Meget er sket, siden vi implementerede forbeholdene for snart 30 år siden, og én ting er sikkert – verden er ikke blevet mindre uforudsigelig. Det er på tide, at EU tager sikkerheden i egen hånd, og Danmark skal ikke hægtes af, når EU skal retningsbestemme.

Den grundlæggende årsag for implementeringen af forsvarsforbeholdet i 1993 var frygten for en fremtidig EU-hær. Artikel 42 i EU-traktaten understreger, at beslutninger om EU’s forsvarsstrategi skal vedtages enstemmigt af alle medlemsstater, og afliver nu denne frygt. Ethvert land kan frit bidrage til EU-missioner eller afslå at deltage ...

Indlæg af Stine Bosse i Jyllands-Posten

Læs hele artiklen hos Jyllands-Posten

Relateret til det du læser ...

Rosenørns allé 35, 1. th. 1970, Frederiksberg C.
Tlf. +45 33 141 141
E-mail: europabevaegelsen@europabevaegelsen.dk
Har modtaget tilskud fra
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram